Dorresteinseweg 16 A, 3817 GC Amersfoort

Behandelingen bij Kliniek Voor Tandheelkunde Dorrestein

Bij Kliniek Voor Tandheelkunde Dorrestein kunt u terecht voor de volgende behandelingen:

eerste bezoek

Om u goed van dienst te kunnen zijn wordt er tijdens het eerste bezoek belangrijke informatie verzameld.  Naast een mondonderzoek worden er ook naar behoefte röntgen- en/of lichtfoto’s gemaakt van uw gebit. De tandarts bespreekt samen met u de situatie en maakt eventuele vervolgafspraken met u.

controle

Het is verstandig om uw mondgezondheid, ook bij afwezigheid van klachten, regelmatig te laten controleren door de tandarts. Afhankelijk van de wensen en situatie adviseren wij minimaal een keer per jaar om op controle te komen.

Bekijk hier de folder over tandenpoetsen

mondhygiene en preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Het plaque en tandsteen vrijhouden van uw gebit staat daarom bij ons hoog in het vaandel. In overleg met de tandarts kan er gekozen worden om een afspraak bij de mondhygiënist of preventieassistente te maken. Behalve het reinigen van uw gebit, zal ook aandacht worden besteed aan instructie en adviezen, zodat u zelf nog beter in staat bent uw gebit schoon en gezond te houden.

Bekijk de folder over ontstoken tandvlees

kinderen

Een goede start is het halve werk. Wij adviseren om vanaf 2 jaar uw kinderen mee te nemen voor controle bij de tandarts. Omdat het melkgebit vaak gevoelig(er) is voor gaatjes en het vertrouwen krijgen in de tandarts belangrijk is voor de toekomst, adviseren wij om uw kinderen iedere 6 maanden op controle te laten komen. Stap voor stap laten wij u kind kennis maken met de tandarts. Begin uiteraard wel thuis al met poetsen zodra de melktandjes doorkomen.

Bekijk de folder over het melkgebit

beugel

Tijdens de halfjaarlijkse controles zal bij u of uw kind duidelijk worden of een beugel nodig is. De tandarts informeert u hier tijdig over. Indien u zelf vragen of wensen heeft, kunt u zich uiteraard ook altijd wenden tot de tandarts. Een beugel is mogelijk voor zowel jong als oud.

Bekijk de folder over de beugel

vullingen

Het maken van vullingen is een veelvoorkomende behandeling bij de tandarts. Kwaliteit, veiligheid en esthetiek zijn hier allemaal even belangrijk. Met de huidige materialen, technieken en methodes is veel mogelijk. Amalgaam (grijze vulling) wordt bij ons niet gebruikt.

kronen

Met een kroon kan een afgebroken tand of kies worden hersteld, of kan een breuk in de tand of kies worden voorkomen. Met de huidige technieken en materialen, kan er weefsel besparend worden gewerkt en is de esthetiek van hoge kwaliteit.

Bekijk de folder over kronen en bruggen

facings

Met schildjes van porselein of composiet kunnen voortanden zowel in kleur als in stand gecorrigeerd worden. Scheve of verkleurde voortanden zijn vaak prachtig te herstellen of corrigeren. Bespreek uw wensen met de tandarts.

Bekijk de folder over facings

wortelkanaalbehandeling – ENDODONTOLOGIE

Als de zenuw in de tand of kies ontstoken is, pijn geeft of niet meer functioneert, moet deze verwijderd worden. Deze behandeling wordt onder andere uitgevoerd met behulp van een chirurgische microscoop.
De tandartsen endontologen Anthony Jautze  en Bob Scheeren zijn in ons team gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen.

Bekijk de folder over de wortelkanaalbehandeling

implantaten

Als een tand of kies niet meer te redden is of men mist één of meerdere tanden of kiezen, dan kan het gat worden opgevuld met een implantaat. Met de huidige technieken en materialen is er veel mogelijk. Wij werken nauw samen met tandarts-implantologen J.C. van Dijk DDS MSc en J.E.I.G. Brouwers DDS MSc van Kliniek Implantologie Amersfoort, centrum voor esthetische en reconstructieve tandheelkunde.

Bekijk de folder over implantaten

kunstgebit

Een goed functionerend kunstgebit draagt bij aan een gezond en ontspannen leven. Samen met de tandarts wordt besproken wat voor u de beste oplossing is. Wij werken nauw samen met een Klinisch Prothese Technicus op locatie, zodat u niet elders heen hoeft. Deze collega houdt zich van begin tot eind bezig met uw kunstgebit en zorgt er voor dat u bij klachten altijd vlot geholpen wordt.

Bekijk de folder over het kunstgebit

klikgebit

Soms wordt een kunstgebit ervaren als een ware last. Net als iedereen verdient u het om te genieten van het leven. Een goed functionerend gebit draagt daar aan bij. Als een kunstgebit vaster moet gaan zitten, is het maken van een kunstgebit op implantaten een ideale uitkomst. Vele variaties zijn hier in mogelijk.

Voor meer informatie maakt u een afspraak met één van onze tandartsen.

Tanden bleken

Wilt u graag wittere tanden? Wij bieden u de mogelijkheid voor behandeling in de stoel of om zelf thuis uw tanden te bleken.Wij adviseren u wel vooraf een afspraak te maken met één van onze tandartsen voor meer informatie.

 Bekijk de folder over Bleken

snurken

Snurken is een serieus probleem. Bij kliniek voor tandheelkunde Dorrestein behandelt tandarts Dolf Hehenkamp patiënten met slaapapneu door deze patiënten na mondonderzoek, het scannen van de aanwezige tanden en kiezen, dan wel het maken van afdrukken van boven- en onderkaak te voorzien van een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat). Volgens de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) is deze het meest geëigend om deze slaapstoornis te behandelen.

Klik hier voor meer informatie over Snurken

Waarom Kliniek Voor Tandheelkunde Dorrestein?

one stop shop
Voor jong en oud
Kwaliteit
Gratis parkeren