Dorresteinseweg 16 A, 3817 GC Amersfoort

Jarenlange kiespijn klachten, vermoeide kauwspieren, nek en schouderpijn en aangezichtspijn!

Mw. M. Hoekert (Marjan) 22-11-2018

Van onderstaande klachten heb ik jarenlang last gehad (ik praat over een periode van minimaal 15 jaar):
• Kiespijn
• Vermoeide kauwspieren
• Nek/schouder pijn
• Aangezichtspijn
Deze klachten (behalve de kiespijn) heb ik echter nooit gerelateerd aan mijn gebit. Ik ging er vanuit dat deze klachten vanuit spanning voortkwamen. Ik heb jarenlang last gehad van kiespijn (linksonder); ik heb dit meerdere keren bij mijn vorige tandartsen gemeld maar helaas was er geen adequate oplossing.

In 2017 voelde ik opeens spanning opkomen bij de kies waar ik deze kiespijn had (links Onder) en brak deze af. Het was voor mij een grote opluchting omdat de pijn meteen verdween. Mijn tandarts heeft deze kies (wat er nog van over was) getrokken.

Oktober 2018 ben ik voor mijn halfjaarlijkse controle naar de tandarts gegaan die een T- scan heeft gemaakt om zo de druk op mijn gebit te meten. Daaruit kwam naar voren dat er extreme druk linksonder in mijn gebit plaatsvond. Als gevolg van deze constatering heeft de tandarts mijn tanden en kiezen op sommige plekken afgeslepen waardoor de druk op mijn gebit grotendeels gelijk verdeeld werd. Hierna heb ik 1 a 2 dagen een gevoel van spierpijn in mijn mond gehad die daarna vanzelf over ging. Ik merkte meteen al dat ik mijn gebit weer goed op elkaar kon krijgen. Het vreemde is dat ik mij nooit gerealiseerd had, dat dit niet meer het geval was. In de loop van de week merkte ik dat mijn aangezichtspijn en nek/schouderklachten verdwenen waren. Ik heb dit nooit in verband gebracht met mijn gebitsproblemen.

Na een week ben ik teruggekomen op controle en is er weer een T-scan gemaakt waaruit bleek dat de druk in mijn gebit zich helemaal gelijk verdeeld had.

Ik ben erg blij met deze behandeling omdat mijn chronische klachten zijn verdwenen! Zelfs in een hectische periode met veel stress heb ik geen aangezichtspijn en nek/schouderklachten meer gehad.